17 Mart 2015 Salı

Çiçek ve Kitap

Tanıştırayım, Hüsnü Güzel çiçeği.  Adını ve varlığını 1 ay kadar önce öğrendiğim güzel çiçeğimin bir kısmını Paşabahçe'den aldığım minicik vazoma yerleştirdim. 

***
Her gün suyunu değiştirdiğimde uzun süre bozulmayan, solmayan bir çiçek olması beni ziyadesiyle memnun etti.
Kalan çiçekleri de salon ve yatak odasına yerleştirdim.
***
Hava ne kadar soğuk olursa olsun bahar geliyor bu demek oluyor ki,  yakında balkona ilave yeni çiçekler almaya başlarım. Çiçek serası gezmek en sevdiğim aktivitelerden biri, zamanın nasıl geçtiğini anlamadığım ve gerçek anlamda mutlu olduğum bütün olumsuzluklardan arındığımı çok net hissettiğim yegane yer.
***
Geçen hafta içi Deryacım ile görüştük. Taksim'de kahve eşliğinde lafladık, bol bol yürüdük, alışveriş yaptık. Taksim'de en sevdiğim kitapçılardan olan Yapı Kredi Yayınları'na da uğradık, YKY'nin sessiz, mis gibi kitap kokan ortamını seviyorum. Çok sevdiğim, müthiş hayranlık duyduğum ve fotoğrafını her görüşümde içimin burkulmasına neden olan unutulmaz yazarımız Sabahattin Ali'nin "İçimizdeki Şeytan" ve "Sırça Köşk"ünü ve yakın zamanda kaybettiğimiz, Türk Edebiyatının çınarlarından Yaşar Kemal'in Alain Bosquet ile arasında yazışma halinde gerçekleşen görüşmelerinden oluşan "Yaşar Kemal Kendini Anlatıyor" isimli kitabı kendisini tanımak ve anlamak için yararlı bir rehber. 


4 yorum:

  1. Çiçekler çok güzel vazo onlardan güzel :)
    Keyifli okumalar :D

    YanıtlaSil
  2. Çiçeklerin harika görünüyor. :)

    YanıtlaSil